Bellahøjmarken – hvor blev lokaldemokratiet af?

Vores gode kammerater i Vanløse er dykket ned i sagen om affredning af Bellahøjmarken - se her;

Bellahøjmarken skal affredes, og campingpladsen skal have åbent året rundt. Det står at læse i Vanløse Bladet.
Men hovhvor er den beslutning truffet? Har der været lokalplan og høring af lokale beboere? Eller af lokaludvalget?

Nej, affredningen af Bellahøjmarken er en del af budgetforlig 2019, hvor det bl.a. blev aftalt, at der skal bygges på Amager Fælled og på Stejlepladsen i Sydhavnen.
Et asocialt budgetforlig mellem Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Venstre, Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.
Herefter er indgået en aftale med de samme partier i folketinget om et lovforslag, der sikrer de nødvendige ændringer af fredningsbestemmelserne helt uden om normale høringsprocedurer.

På den del af Amager Fælled, hvor der skal bygges, var der planlagt en helårscampingplads. Så diskret ligger de nuværende campingfaciliteter på Bellahøjmarken. Gad vide hvordan 4000 nye "tidssvarende" etagemeter vil tage sig ud

Som erstatning for den aftaltes, at Bellahøj Camping gøres til en helårscamping – hvad deraf følger af ændring af fredning, yderligere bebyggelse, mere traffik i området og manglende adgang til området. Bellahøjmarken er i dag fredet med henblik på at ligge hen som offentlig fælled – til gavn for alle lokale beboere. Det synes vi i Enhedslisten, at den skal blive ved med.

I Enhedslisten er vi imod
At grønne åndehuller som Bellahøjmarken i forsvinder
At det foregår gennem fjernelse af fredning (og det demokrati der er forbundet hermed)
At lokalplaner og lokalt demokrati i det hele taget sættes ud af kraft

Se mere på; https://vanlose.enhedslisten.dk/bellahoejmarken/

 

Emneord: